Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΤΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

• Νέα αντιλαϊκά μέτρα «διαπραγματεύονται» και μας έρχονται. Χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, διάλυση σε ό,τι απέμεινε σε δημόσια υγεία και παιδεία, μαζικές κατασχέσεις σπιτιών και απελευθέρωση των πλειστηριασμών, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέοι φόροι και χαράτσια στον προϋπολογισμό του 2014 που θα μας γονατίσουν.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τις κατασκευές για το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τις λοιπές… «επιτυχίες», επιχειρεί να ανταποκριθεί στους ξέφρενους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης που επιβάλει η τρόικα, εκλιπαρώντας πολιτική στήριξη από τα ξένα αφεντικά της. Τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ και Ε.Ε., που έχουν αποφασίσει να λεηλατήσουν την χώρα, να αρπάξουν τον πλούτο της και να ισοπεδώσουν, να συντρίψουν τον λαό της.

• Την ίδια στιγμή το εργατικό και λαϊκό κίνημα, παρά τους επιμέρους αγώνες των τελευταίων χρόνων, παραμένει ανίσχυρο μπροστά στην οργανωμένη επέλαση της βαρβαρότητας. Αιτία, η πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ήττα του από την γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ευθύνες που πρέπει να τις αναζητήσουμε πρώτα και κύρια στο σώμα της Αριστεράς μας, μιας Αριστεράς που αναζητά τον κυβερνητισμό αντί την ταξική αντιπαράθεση, που σπέρνει εκλογικές αυταπάτες σπρώχνοντας τον κόσμο στην γωνία των εξελίξεων. Μια Αριστερά αγνώριστη, όλο και πιο συστημική. Απ' την άλλη μεριά, η κρατική και η φασιστική τρομοκρατία ανασυντάσσονται και ενισχύονται με στόχο να τρομάξουν και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης του αγωνιζόμενου λαού.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, τα καθήκοντα της ενίσχυσης των αντιστάσεων, της οργάνωσης και πολιτικοποίησης των αγώνων σε μια αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική – αντισυνδιαχειριστική κατεύθυνση και της κοινής δράσης – συντονισμού αυτών των αγώνων, πρέπει να αναληφθούν από όλους τους αγωνιστές που έδωσαν και δίνουν καθημερινές μάχες με το σύστημα και την πολιτική του.
Η συγκρότηση ενός πλατιού μετωπικού σχήματος στην πόλη μας που θα υπηρετεί τα καθήκοντα αυτά και θα διαμορφώνει άλλους συσχετισμούς και δυνατότητες στην ταξική αναμέτρηση, είναι ο σκοπός της συζήτησής μας.
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί, τις αγωνίες και τα βάρη αυτής της προσπάθειας.
Η σύσκεψη θα ανοίξει προς συζήτηση και το ζήτημα της υγείας και περίθαλψης στο νομό, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την προετοιμαζόμενη διαθεσιμότητα – κινητικότητα 136 υπαλλήλων του Νοσοκομείου Άρτας προς γειτονικά νοσοκομεία (Πρέβεζα, Ιωάννινα), την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού είναι υποστελεχωμένα σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν εφημερίες σε κλινικές κα στα Κ.Υ., να μην λειτουργούν ασθενοφόρα, τα ράντζα να πληθαίνουν κλπ.

Σε καλούμε στην σύσκεψη – συζήτηση:
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, 7:00 μ.μ.
Ξενοδοχείο «ΚΡΟΝΟΣ»