Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Όχι στη συγχώνευση του 3ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/6) στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονέων στο Δημαρχείο Καλλιθέας για το θέμα της συγχώνευσης του 3ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.
Στη συγκέντρωση είχε παρέμβαση η ΛΑ - ΑΑΣ Δάφνης – Υμηττού – Νοτίων Προαστίων με προκήρυξη (εδώ) ενάντια στις συγχωνεύσεις των 2 δημοτικών σχολείων.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ήρθε σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας από τον οποίο απαίτησε να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στις συγχωνεύσεις.
Ο αντιδήμαρχος έδωσε στην αντιπροσωπεία ψήφισμα στο οποίο ο Δήμος δηλώνει ότι διαφωνεί τόσο με τη διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με το αποτέλεσμά της που είναι η συγχώνευση των 2 δημοτικών σχολείων. Παράλληλα δεσμεύτηκε να γίνει δημοτικό συμβούλιο με θέμα την καταγγελία και την εναντίωση στη συγχώνευση.
Στο τέλος της συνάντησης οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Δαβάκη και στην Πλατεία Κύπρου όπου θα στηθεί μικροφωνική και θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό.