Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η απεργία στη Λαμία

Στην Λαμία παρά την συνεχή βροχή περίπου 150 απεργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. Ο αριθμός αυτός κρίνεται ικανοποιητικός για τα δεδομένα της Λαμίας, λαμβάνοντας υπόψη και την γενικότερη υποχώρηση των αγώνων, σαφέστατα όμως κάτω από τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης.
Υποδηλώνει όμως ότι υπάρχει ένα αγωνιστικό δυναμικό που έχει σταθεροποιήσει την σύνδεση του με τους εργατολαϊκούς αγώνες και αποτελεί μια βάση για μια νέα άνοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Για να ξεπεραστεί η υπονομευτική αδράνεια της διοίκησης του τοπικού εργατικού κέντρου οι σύντροφοι της ΛΑ-ΑΑΣ στην Φθιώτιδα επεδίωξαν, μέσα από τα σωματεία τους, την ενεργοποίηση του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, στον οποίο συμμετέχουν η τοπική ΕΛΜΕ και ο σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το σωματείο του Νοσοκομείου Λαμίας, οι σύλλογοι των εργαζομένων στο Δήμο Λαμίας και στην Περιφέρεια, οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, η τοπική σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στη ΜΟΔ κ.α
Η απεύθυνση έγινε με αφορμή τόσο την γενική απεργία όσο και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, έτσι ώστε να προετοιμαστούν, με ευθύνη των σωματείων και οι δύο αγωνιστικοί σταθμοί, όπως και τελικά έγινε.
Η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε στην γενική απεργία με δικό της πανό, ενώ μοιράστηκε και η απεργιακή προκήρυξη ή οποία είχε αποσταλεί και στον τοπικό τύπο. Το ίδιο έγινε και στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.