Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Δυτικά της Αθήνας
Πλήρης δωρεάν Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!

Ανακοίνωση που βγήκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της δυτικής Αθήνας:

Η άδικη, σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα ξένα κέντρα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. εκβιάζουν και πιέζουν ασφυκτικά για την επέκταση και την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό σε όλα τα μέτωπα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η παραπαίουσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά στη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, οδηγείται πλέον σε διάλυση με τα μεθοδευμένα κυβερνητικά αντιλαϊκά σχέδια που στοχεύουν στην πλήρη απαξίωση, αν όχι κατάργηση της δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο νέο Προϋπολογισμό με τη δραστική περικοπή των 1,5 δις ευρώ των κοινωνικών παροχών. Η κυβέρνηση συνεχίζει τα λουκέτα στα νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κυρίως από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και τον ΕΟΠΥΥ. Χιλιάδες ασφαλισμένοι και εκατομμύρια ανασφάλιστοι θα βρεθούν στα νύχια των ιδιωτών, χωρίς δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσιες παροχές Υγείας.

Μετά το κλείσιμο των νοσοκομείων της Αττικής «Αγία Βαρβάρα», «Αμαλία Φλέμιγκ», Πολυκλινική, Σπηλιοπούλειο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και «Δρομοκαΐτειο», γιατροί και εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ οι ασθενείς πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο!
Ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο με το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε πόλεις, χωριά και συνοικίες της Αθήνας. Από «πάροχος υγείας» μετατρέπεται σε αγοραστή, μια εξέλιξη που βάζει «ταφόπλακα» σε κάθε έννοια δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Την ίδια στιγμή, με τα «γενόσημα», προωθείται μια πολιτική που κάνει τα φάρμακα ολοένα και πιο δυσπρόσιτα για τους ασφαλισμένους, ενώ για τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων δεν προβλέπεται πρόσβαση σε υπηρεσίες Περίθαλψης. Κάθε φαρμακευτική συνταγή επίσης χρεώνεται από το 2014, με 1 ευρώ.
Η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας Υγείας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση! Η Κυβέρνηση, η άρχουσα τάξη και τα ξένα αφεντικά τους, προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η Υγεία είναι «ατομική του υπόθεση» κι όχι κοινωνικό αγαθό.
Μπροστά σ’ αυτήν την κρίσιμη απειλή που δημιουργεί η μεθοδευμένη πολιτική των ξένων κέντρων ΕΕ και ΔΝΤ για την υγεία και την ζωή του λαού μας, με το πολιτικούς εκτελεστές, την κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης και αγώνα, στο μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν Περίθαλψη.
Η κινητοποίηση αυτή πρέπει:
• Να ενώσει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, σ’ όλες τις υπηρεσίες Υγείας, ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες τους, στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων υγείας, στην περικοπή των δαπανών για την υγεία, με τον αγώνα όλου του λαού για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν Υγεία και περίθαλψη.
• Να επιδιώξει, η πάλη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα διάλυσης των υπηρεσιών Υγείας, να γίνει υπόθεση των σωματείων και όλων των μαζικών εργατικών και λαϊκών συλλογικοτήτων.
• Να συμβάλει στο συντονισμό των αγώνων που δίνουν σωματεία στο χώρο της Υγείας, στη διεύρυνση της αλληλεγγύης σ’ αυτούς τους αγώνες και, ταυτόχρονα, στη συνολικοποίηση αυτής της πάλης με πρωτοβουλίες, επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές μαζικής λαϊκής συσπείρωσης και κινητοποίησης σε πόλεις και συνοικίες, που μπορούν να δυναμώσουν το μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη.
Να μην κλείσει καμιά υπηρεσία Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΟΠΠΥ)!
Να μην απολυθεί – τεθεί σε διαθεσιμότητα- κανένας εργαζόμενος!
Πλήρη δωρεάν Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις!
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα!
Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Στα Δυτικά της Αθήνας
http://la-aas.blogspot.gr/                                                                                                  4 Δεκέμβρη 2014