Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ξάνθη: Ανταπόκριση από την αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

 
Μετά από απόφαση της συνέλευσης η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, με καθημερινή παρουσία στο εργατικό κέντρο της πόλης, μαζεύτηκε υλικό πρώτης ανάγκης, το οποίο θα παραδοθεί το Σάββατο 31/10, σε συνεργασία με τη Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ Θεσσαλονίκης, στους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Η προσφορά του κόσμου μας εξέπληξε θετικά, καθώς αρκετοί ήταν οι άγνωστοι οι οποίοι βλέποντας την αφίσα της καμπάνιας πέρασαν από το Εργατικό Κέντρο για να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Τη Παρασκευή 23/10 πραγματοποιήθηκε βραδιά αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης σε καφενείο της πόλης. Η συμμετοχή ειδικά της νεολαίας έδωσε τον τόνο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς με λίγα λόγια καλέσαμε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν και οικονομικά τη προσπάθεια που κάνει η Λαϊκή Αντίσταση. Με το ποσό που μαζεύτηκε θα αγοραστούν επιπλέον υλικά πρώτης ανάγκης.

Το Σάββατο 24/10 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο με θέμα «Οι εξελίξεις σε Συρία, Τουρκία, Παλαιστίνη και το προσφυγικό κύμα» με ομιλητή το Δ. Παυλίδη. Περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν μια πλούσια κουβέντα με πολλά στοιχεία για τις εξελίξεις στη περιοχή της μέσης ανατολής. Βασικός στόχος να εξηγηθεί και να κατανοηθεί η επικινδυνότητα των εξελίξεων στη μέση ανατολή, η ανάγκη ανάδειξης της αντί-ιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα και η σύνδεση του προσφυγικού με τις αιτίες που το δημιουργούν δηλαδή του ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τον πόλεμο. Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη 29/10 στην αντί-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που καλούν με κοινό αφισάκι η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και η Λαϊκή Ενότητα. Επίσης η συγκέντρωση υλικού θα συνεχιστεί για όλη την επόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Κέντρο.