Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η Λαϊκή Αντίσταση άνοιξε ένα δρόμο

Η Λαϊκή Αντίσταση άνοιξε ένα δρόμο.

Σε μια δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από την απουσία μαζικού κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση στην εργατική τάξη και τον λαό που έχει αποτέλεσμα την διάλυση εργατικών καταχτήσεων ενός αιώνα.

Σε μια δύσκολη και πολύ επικίνδυνη περίοδο γεμάτη πολέμους και με κομμάτιασμα ολόκληρων χωρών και μακέλεμα των λαών που τους αναγκάζουν σε προσφυγιά στην λεγόμενη πολιτισμένη Δύση.

Σε μια δύσκολη περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στην αρχή έσπειρε αυταπάτες στον λαό για σκίσιμο των Μνημονίων και μετά με το επιχείρημα της καλύτερης διαπραγμάτευσης καθήλωσε το λαό την ίδια στιγμή που οδηγήθηκε στην πλήρη υποταγή με τους όρους και τις επιθυμίες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πρέπει να πάρει και άλλες πρωτοβουλίες πανελλαδικά, να είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης αγώνων γιατί έτσι θα προσφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής, αντικαπιταλιστικής και αντισυνδιαχειριστικής κατεύθυνσης που πρέπει να έχουν οι αγώνες δηλαδή να συμβάλλει στην υπόθεση ανασυγκρότησης του λαϊκού και εργατικού κινήματος

Γιώργος Σπυρόπουλος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Κορινθίας